Valentinsdag – En vigtig dag for de fleste kvinder

Valentinsdag – En vigtig dag for de fleste kvinder

Selvom vi mænd ikke går det store op i Valentinsdag, så kommer vi nok ikke udenom, at det er en vigtig dag for de fleste kvinder. For kvinder er Valentinsdag lig med romantik, kærlighed og en gestus der viser, hvor meget vi elsker og værdsætter dem. For os mænd er det bare en tåbelig amerikansk tradition, der gør ondt på pengepungen.

Det er måske en af grundene til, at jeg gennem mine snart 17 års ægteskab har glemt Valentinsdag så mange gange. De første par gange hørte jeg for det. Med årene begyndte hun efterhånden at ryste på hovedet, når jeg kom krybende med halv-visne blomster to til tre dage efter Valentinsdag. Måske er du lige så heldig at have en forstående kone som jeg – hvis ikke, så deler jeg her mine 3 bedste tips til at gøre det godt igen.

“Jeg ville ikke gøre det på Valentinsdag” – finten.

En af de helt gode undskyldninger, når konen begynder at komme med spydige bemærkninger om, hvorvidt ”der ikke er noget, du har glemt” er at bruge selve dagen som undskyldning. De første år af vores ægteskab sagde jeg simpelthen til hende, at jeg skam havde planlagt noget helt særligt til hende – men at jeg ikke ville gøre det på Valentinsdag.

Begrundelsen var, at jeg ikke ville gøre noget romantisk og særligt for hende, bare fordi det stod i kalenderen, at nu skulle samtlige mænd verden over være søde og romantiske. Så derfor måtte hun vente til weekenden, hvor jeg havde en overraskelse til hende. Det passede selvfølgelig ikke, men konen blev både glad og spændt, og så havde jeg lige nogle ekstra dage til at planlægge noget. Win-win.

Et lækker spaophold

Kan det ikke reddes og bortforklares, at du har glemt Valentinsdag – så er det med at hoste op. Kvinder kan bære nag længe. Der var et år, hvor jeg havde gået en hel uge uden at blive mindet op, at det havde været Valentinsdag. Der kunne jeg ikke bruge ”Jeg ville ikke gøre det på Valentinsdag” finten, da jeg allerede havde overskredet weekenden.

Så der måtte jeg krybe til korset og bestille et lækkert kæresteophold for 2 ved Vejle Fjord. Hun havde været lidt mut op til, men da hun åbnede min simple kuvert, og fandt gavekortet fik jeg alligevel et smil og et kys på kinden. Så er den helt gal med stemningen derhjemme, så er et ophold altid i høj kurs hos de fleste kvinder.

Kronen på værket er selvfølgelig en chokolade gaveæske enten sammen med kortet eller på sengen, når I ankommer. Du går aldrig galt i byen med en æske lækker chokolade. Kvinder elsker chokolade, og er altid i hyggeligere at være sammen med, når de har fået noget til den søde tand.

”Hvornår er det min tur til at blive forkælet”

Denne finte kan være et farligt kort at smide. Den kan kun bruges, hvis du generelt er god til at forkæle og kræse om din kone/kæreste. Glemmer du Valentinsdag og skal høre på brok, selvom du gang på gang giver blomster, dyre fødselsdagsgaver og mandagsmassager, så er det tid til at bruge ”Hvornår er det min tur” finten.

Finten går i alt sin enkelthed ud på, at du i bedste ligestillingsstil vender rollerne rundt, og spørger din partner, hvorfor hun ikke gør noget for dig på Valentinsdag. Det er trods alt 2021, og kvinderne snakker jo hele tiden om ligestilling. Så hvorfor skal mændene altid hoste op på årets dyreste dag for mennesker i forhold? Misforstå mig ikke. Jeg elsker at forkæle min kone og se hende glad. Jeg giver hende med glæde gaver og romantik – men jeg synes godt, kvinder kan være romantiske også. En lækker middag efter en lang arbejdsdag, en god flaske rødvin og lidt nakkemassage måske, bare en gang om året. Så ville jeg være verdens lykkeligste mand. Så kære kvinder, husk vi mænd også kan bruge lidt romantik, selvom vi ikke er til blomster og digte.