Vælg mellem mange typer markiser i Århus og omegn

Vælg mellem mange typer markiser i Århus og omegn

At vælge en markise, er ikke noget, man bare lige gør. Der findes forskellige typer markiser, som opfylder forskellige behov. Først og fremmest skal du tage stilling til, hvad du ønsker af en markise, samt hvor den skal monteres henne.

Skal den afskærme for solen i et mindre vindue eller et stort glasparti? Skal den sidde tæt ind til vinduet, eller gå et stykke ud, så man kan bevæge sig rundt under den? Måske den skal fungere som et overdække til en terrasse samtidig med at den afskærmer solen inde i stuen?

Der er tre overordnede typer af markiser

  • Knækarmsmarkiser
  • Pergolamarkiser
  • Faldarmsmarkiser

Hvilken af dem, du er på jagt efter, kan du måske blive lidt klogere på her. Ligeledes kan du klikke ind på aigulve.dk, som er professionelle inden for opsætning af markiser i Århus og omegn. Der kan du også se nogle forskellige billeder, der illustrerer nogle modeller inden for de forskellige typer. De tilbyder både professionel rådgivning inden for valg af markiser samt opsætning af markiser i Århus og omegn. De tilbyder også deres service i det meste af Østjylland.

Knækarmsmarkiser har et stort udfald og fri passage under dem. De anvendes typisk på terrasser og altaner. Det er også ofte denne type, man ser butikkerne i gågaden benytter sig af, da der er god plads til at bevæge sig under dem.

Pergolamarkiser er et rigtigt godt valg, hvis du ønsker afskærmning fra solen langs store glaspartier. De er udstyret med sidestyr i begge sider, og fungerer som en diskret solafskærmning til huset. Med pergolamarkiser skåner du dine møbler fra afblegninger fra solen.  Samtidig giver de en hyggelig overdækning på terrassen.

Faldarmsmarkiser er meget solide og kan have en hældning på op til 45 grader i forhold til facaden. På grund af hældningen, sikrer faldarmsmarkisen også mod selv lavtstående sol.

Bliv klogere på hvilke markiser du vil se nærmere på

Markiser findes i mange forskellige farver og størrelser, så der altid er en variant, der passer til det enkelte vindue. Når du har bestemt dig for typen af markiser, skal derfor også overveje, hvilken stil og hvilket design, du er ude efter.

Mange vælger markiser i diskrete farver såsom mørkegrå, men det er også muligt at sætte mere kulør på – for eksempel med en rød markise. Denne farve står blandt andet rigtigt godt til en hvid murstensvæg. Der er rigtig mange muligheder for at finde den helt rigtige markise.