Sådan vælger du det rette arbejdstøj

Sådan vælger du det rette arbejdstøj

I mange industrielle miljøer, er omgivelserne afgørende for hvilken slags personligt beskyttelsesudstyr, det er nødvendigt for arbejdere at have på. Det kan være, at et en heldragt er nødvendig for at beskytte ansatte fra varme eller farlige kemikalier, mens det andre steder blot er til for at afholde dem fra at blive alt for beskidte. Dette dækker for eksempel over mekanikere og andre der konstant arbejder med store mængder snavs. Denne slags arbejdstøj vil også generelt være lettere at gøre ren end andre alternativer.

Hvad er personligt beskyttelsesudstyr?

Personligt beskyttelsesudstyr er en hvilken som helst slags udstyr, der beskytter dig fra sundheds- og sikkerhedsmæssige farer på arbejdet. Det er alt fra sikkerhedshjelme til heldragter og beskytter mod vekslende temperaturer, faldende materialer, ætsende væsker og forurenet luft blot for at nævne nogle få.

Fordelene ved heldragter

Af alle de forskellige slags arbejdstøj tilgængelige, er heldragter nogle af de mest belejlige at anvende. Da de er designet i et stykke, vil de passe løst over det meste tøj, hvilket gør det lettere at tage dragten på og af. Deres måske største fordel er deres evne til at beskytte det meste af kroppen lige fra håndleddene til anklerne. Visse versioner kommer endda med hætter til at beskytte hovedet. Når du har dem på med passende hovedbeklædning, handsker og arbejdsstøvler, vil de stort set give fuldstændig beskyttelse.

Designet med forskellige formål

Afhængig af hvilken slags arbejde, der skal blive udført, kan heldragter blive tilpasset på mange forskellige måder. Ved at forstå de specifikke krav, kan det hjælpe dig med at vælge den slags stil, der bedst passer din givne industri. Arbejder du udenfor eller i fugtige omgivelser, kan materialet gøres vandtæt. Bøjer du dig ofte, kan uniformen forstærkes ved knæene. Er det åbne flammer, du arbejder med, kan materialet gøres brandsikkert. Under mørke omstændigheder kan de blive udstyret med reflekser og farver der står i stærk kontrast til omgivelserne. Kort sagt kan du få en heldragt i mange forskellige varianter tilpasset hver sin situation.

Vedligeholdelse af arbejdstøjet

Arbejdstøj bør virke efter intensionen for at sikre dette, er det vigtigt, at det fås i den rette størrelse, og at du passer godt på det. Dette indebærer blandt andet at tjekke tøjet igennem for skade både før og efter brug. Derudover bør det blive opbevaret i et rent skab, mens alt beskidt tøj opbevares separat. Heldragter bør du have over støvlerne snarere end at trække dem i dem.