Pur – et materiale med mange egenskaber

Pur – et materiale med mange egenskaber

Hvis man står med en god idé eller er i gang med at designe et nyt produkt, er det vigtigt, at man tager sig god tid til at overveje hvilket materiale, man ønsker at bruge til dette nye produkt. Det er faktisk mindst ligeså vigtigt som selve designet, og har stor betydning for, om designet bliver en succes. Et materiale, som altid er en god idé at have med i sine overvejelser, når man designer noget nyt, er PUR. Pur er en hærdeplast, der blandt de professionelle går under navnet Polyurethan. Pur er en type af hærdeplast, hvilket vil sige, at det altså ikke kan smeltes om, når det først er støbt. Dette kan selvfølgelig have sine ulemper, men har helt klart også sine fordele. Pur er nemlig et materiale med en masse egenskaber, der er fordelagtige i forskellige sammenhænge.

Pur er slidstærkt materiale

En af de største grunde til, at pur bruges i så mange forskellige sammenhænge, er, at det er et utrolig slidstærkt materiale. Dette er selvfølgelig en fordel uanset hvad, man ønsker at bruge Polyurethanen til. Derudover er der også en hel del andre gode egenskaber, der gør det ideelt i forskellige sammenhænge. Hvis du står med et projekt, hvor pur er i dine overvejelser i forhold til materialer, kan du med fordel besøge http://tinby.dk/om-pur/, hvor du kan læse en masse om, hvad pur kan bruge til, og samtidig kan kontakte en medarbejder, der hjælpe med den konkrete sag.

Eksempler på projekter med PUR

Som det allerede er nævnt, kan man bruge PUR i mange forskellige sammenhænge. Man skiller ofte mellem massivt og fleksibelt pur, som hver især bruges forskelligt. Fleksibelt pur er for eksempel ideelt i forbindelse med møbler. Her bruges det særligt på de overflader, der kommer i kontakt med brugeren, da der er utrolig berøringsvenligt. Det kan for eksempel være et armlæn eller et sæde. Massivt pur bruges eksempelvis i forskellige bildele og instrumentpaneler. Derudover ser man også, hvordan pur bruges i forbindelse med isolering af boligen, da polyurethan er både varme- og kuldeisolerende.