Mode i Randers: Få inspiration til et nyt tag

Mode i Randers: Få inspiration til et nyt tag

Ligesom alt andet på et hus vil dit tag på et tidspunkt være tilpas nedslidt og du vil være nødt til at udskifte det. Et nyt tag kan bidrage med et helt nyt udtryk til huset, og det er vigtigt at tænke sig grundigt om, før man vælger. Materiale, farve og form er alt sammen noget, der kan varieres selvom det er de færreste, der indser dette. Langt den mest populære løsning er at udskifte det gamle med nyt, der er akkurat magen til. Det er selvfølgelig også helt i orden, hvis man var meget glad for det gamle. Men forandring fryder, og når det alligevel skal skiftes er det da sjovt at prøve et anderledes design. I denne artikel får du inspiration fra Randers, first mover i tag-mode.

Tagtyper

Først og fremmest er der det klassiske valg mellem tegl og strå. Forhandlere vil typisk rådgive dig i, hvad der passer bedst til lige netop dit hus. Alt dette kommer an på husets alder og arkitektur. Men du skal ikke tro at det ene er umuligt, bare fordi det andet anbefales. I sidste ende kommer det an på, hvad du foretrækker. Du kan også undersøge andre former for tag som for eksempel skifertag, ståltag eller termotag. Når du overvejer hvilken slags nyt tag, du skal investere i, er det også vigtigt at notere dig omkostningerne ved materialet i sig selv og lægningen, der i sig selv kan variere fra tagtype til tagtype samt fra firma til firma.

Geografi

Hvis du vil være avant garde i dit design, kan det være en god vinkel at undersøge andre beboelsesområders ideer om, hvordan et tag ser ud. Hvis du bor i byen kunne du investere i stråtag. Du kunne også være endnu mere kreativ og få inspiration fra andre lande. For eksempel kupler, søjler eller symboler kan indgå som en del af konstruktionen, når du skal have nyt tag. Tænk over hvad der udtrykker jeres families ideer og væremåde. Tænk på hvor spændende et helt almindeligt dansk kvarter ville være at gå rundt i, hvis alle var så frie og nytænkende i deres arkitektoniske udtryk. Geografi spiller en stor rolle i husmode. Men du skal ikke være bange for at bryde normerne, hvis det er med en kunstnerisk forudsætning. Vær modig når du skal have nyt tag, dine naboer vil helt sikkert synes, at det er enormt spændende.

Inspiration

Det er vigtigt at have muligheden for at se tagtypen virke sammen med huset. Der findes utallige billeder på google, men alt kan jo fremstå smukt, hvis bare der redigeres nok i det. Derfor er det en langt bedre ide at tage ud og se på tag i virkeligheden. Hiv en dag ud af kalenderen, hvor hele familien udforsker tag-mode i forskellige dele af byen. Her skal i huske at se på tage både i midtbyen, forstæderne og på landet. Derudover kan bestemte hjemmesider også være behjælpelige med at skabe inspiration, når du søger nyt tag, for eksempel denne: https://katag.dk/nyt-tag.aspx.