Guide: sådan vælger du det helt rigtige webhotel

Har du lavet din egen hjemmeside, og overvejer du at leje dens domænenavn ind på et webhotel? Et webhotel tilbyder webhosting til din hjemmeside, hvis du vælger at leje en plads på deres server til din hjemmesides domænenavn. Et webhotel er faktisk helt essentielt for en hjemmeside, da en hjemmeside først kan blive synlig, når den er blevet synlig på et webhotel. På nettet findes der mange forskellige webhoteller, som man kan vælge imellem. Der er dog ofte stor forskel på både pris og service. Derfor anbefales det, at du vælger et webhotel med god webhosting og til en fornuftig pris.

www-350195_960_720

Hvad er et webhotel?

Du står måske i den situation, at du lige har lavet din egen hjemmeside, og nu har brug for at den bliver synliggjort på nettet. Her får du brug for et webhotel. Et webhotel er en server, der fungerer som en form for hotel for hjemmesider. Det vil altså sige, at ens hjemmesides domænenavn kan ”bo” på et givent webhotel. Det fungerer på den måde, at man har mulighed for at leje sin hjemmeside ind på et webhotel, som sørger for at vedligeholde hjemmesiden og dens domænenavn. Du vil dermed få en plads på udbyderen server til din hjemmeside ved siden af en masse andre hjemmesider, som har lejet sig ind på samme server. På dette webhotel ydes webhosting løbende for hjemmesidens domænenavn. På den måde sørger webhotellet for at passe på alt data på hjemmesiden. Webhotellet har altså også en form for ”vært”, som sørger for at passe godt på hjemmesiden.

Vælg et webhotel med god webhosting

Der kan være stor forskel på webhoteller både i forhold til pris og service. Vælg derfor webhotel med omhu, og vælg gerne et webhotel der tilbyder god webhosting. Når du skal vælge webhotel må du gerne gå efter nogle af de billigste webhotel, men du skal dog være forsigtig med dette. Nogle gange kan du få tilbudt en plads på et webhotel utrolig billigt, hvilket dog viser sig at skyldes, at der sådan set ikke følger nogen som helst form for webhosting service med. På længere sigt kan det være en ulempe, da du dermed ikke kan få teknisk hjælp, hvis din hjemmeside ikke fungerer som den skal. Du bør altså tænke langsigtet, når du vælger et webhotel til din hjemmeside. Vælg derfor helst et webhotel der tilbyder god webhosting, og vælg også helst et webhotel, hvor der er rigeligt med plads til din hjemmesides data i tilfælde af, at den bliver større med tiden.