Guide: sådan gør du huset sommerklar

Når sommeren er på vej, er der mange ting, der virker lidt lysere. For det første skinner solen mere og i flere timer, og det er noget, der hjælper på humøret. For det andet kvidrer fuglene og temperaturen bliver lunere. Dejlige ting, der alle giver mere energi.

Og den ekstra energi er for mange lig med et større overskud til at få ordnet ting og fokusere på æstetik og velvære. Det kan udmønte sig i mange forskellige ting. Man taler for eksempel meget om den famøse forårsrengøring, som mange netop får lavet i de lunere forårsmåneder.

Huset skal være klar til sommer

En af de ting, der er vigtige at bruge sin nyvundne forårsenergi på, er at gøre ens hjem klar til sommeren. Selvom man har holdt den indvendige del af hjemmet flot i løbet af vinteren, så har den ydre del og haven tit fået lov til at stå til.

Man orker nemlig ikke at stå og ordne en masse udendørs ting, når temperaturen er under 0 og det regner eller sner. Men når sommeren kommer, tilbringer man meget tid på terrassen og i haven. Og derfor skal ydersiden af huset selvfølgelig være flot og indbydende. Her kommer bud på nogle ting, som skal ordnes.

Få pudset vinduerne grundigt

Vinduerne er enormt vigtige, men om vinteren er det en af de ting, som man er nødt til at lade stå lidt til. Man kan godt pudse vinduerne indvendigt, men udvendigt giver det ingen mening.

Vinduerne bliver nemlig lynhurtigt beskidte igen, fordi der er så meget regn og slud. Men når solen titter frem og varsler bedre tider, så skal vinduerne pudses. På den måde er de flotte og rene, når solens stråler skinner direkte på dem. Og det gør meget for æstetikken.

Gør terrassen pæn

Viser den danske sommer sig fra sin bedste side, så komme enhver husejer helt sikkert til at tilbringe meget tid på deres terrasse. Her kan man ligge og sole sig, man kan grille og man kan nyde sin aftensmad i det milde aftenvejr.

Og så skal terrassen selvfølgelig være hyggelig og pæn at se på. Det kan man blandt andet gøre ved at luge mellem fliserne, stille havemøblerne frem, putte friske blomster i krukkerne og stille havelamperne frem, så de kan lyse op om aftenen. Grillen kan man også gøre rent og stille klar til brug.

Plant bedene ud

Bede er noget af det, der er med til at gøre haven særligt skøn og dejlig at se på. Her kan man plante et væld af forskellige blomster, og på den måde bringe farve og glæde ind i haven. Man kan helt selv bestemme, hvad der skal vokse i ens bede.

Men man skal huske at plante ud i god tid, for ellers når blomsterne ikke at komme til sommeren. Nogle blomster skal plantes helt tidligt på året, imens man kan vente lidt længere med nogle af de andre. Det skal man sørge for at holde styr på.

Få foretaget støvsugning af tagrender

Støvsugning af tagrender er en perfekt måde at forberede sig til sommeren på. Det er nemlig både en ting, der er nyttig rent praktisk og rent æstetisk. I løbet af efteråret kan masser af blade, kviste og andet snavs samle sig i tagrenderne. Det kan stoppe dem til og se herrens ud.

Med en støvsugning af tagrender kommer ens tagrender til at blive helt rene og funktionelle. De bliver i samme ombæring en del mere nydelige at betragte, og det er ideelt, når det kommer til at gøre huset sommerklart. Klik her for at læse mere og tjekke priser.