Condition monitoring er fremtidens maskinovervågning

Condition monitoring er fremtidens maskinovervågning

Har man et maskinrum eller en større fabrik, så kan det være nødvendigt at overvåge maskinerne. Maskinerne er drivkraften for produceringen, og derfor er det en god idé at vedligeholde dem. Har man en større fabrik med mange maskiner, kan det være uoverskueligt at holde styr på alle maskinernes tilstand.

 

Condition monitoring er en smart løsning. Denne teknologi kan overvåge maskinerne og vise, hvornår en maskine trænger til vedligeholdelse eller reparation. Det er på en måde et kig ud i fremtiden.

 

Forebyg nedslutning med predictive maintaince

Teknologien kan måle de forskellige maskiners tilstand. Der måles blandt andet om smøringen er tilstrækkelig, om komponenterne er i balance og om maskinens motor er fastspændt. Er det for eksempel en roterende maskine, måles vibrationerne i maskinen ved brug af vibration monitoring.

 

På den måde kan man forudse, om maskinen trænger til en eventuel vedligeholdelse. Dette er i sær smart, så man undgår at skulle betale dyrt for reparation af skader.

 

Smart lagring af data

Condition monitoring måler altså maskinernes tilstand, og de mange data bliver lagret på en database på arbejdspladsen. På denne måde kan man altid gå ind i databasen og tjekke maskinernes tidligere tilstande.

 

Vigtigt for sikkerheden

Teknologien måler de forskellig maskiners tilstand, så man forebygger eventuelle nedbrud. Dette er en god idé, da skader på maskinerne kan ødelægge produktionen. Udover maskinsikkerheden, så sørger overvågningen også for, at personale ikke kommer ud for uheld grundet fejl på maskinerne.

 

Denne teknologi er altså en smart løsning, hvis man beskæftiger sig med større produktionsanlæg, der skal køre gnidningsløst hele tiden. Den smarte vibrationsmåling sørger for, at man kan forebygge fremtidige skader meget tidligt i nedslidningsprocessen. Klik her for eksempler på denne teknologi. Har du brug for at kunne forudsige maskinernes tilstand og vedligeholdelsesbehov, bør du overveje denne teknologi.