Bliv klogere på fødselsdag

Bliv klogere på fødselsdag

Det er de færreste, som tænker så meget over konceptet fødselsdag. Det er ikke som påske, jul eller pinse, hvor folk altid skal gennemgå hvorfor det nu er man fejrer det. For man ved naturligvis hvorfor en fødselsdag fejres. Det er for at markere, at en person blev født for lige nøjagtigt x antal år siden. En fødselsdag er en dag, hvor fødselaren er i centrum og skal forkæles. Det er en dag, hvor der bør være god mad, godt selskab, gode drikkevarer og god stemning. Det er dog ikke altid, at man har holdt fødselsdage. For mange år siden var fødslen af en ny person ikke noget, som man gik så meget op i. Ønsker du at lære mere om hvad fødselsdagen egentlig er for en størrelse kan du læse med her.

Udregn fødselsdag med pejlemærker

For flere hundrede år siden var man ikke altid så god til at holde styr på dage og datoer. Alle dage flød lidt sammen og man tænkte ikke dagligt over hvilken dato der nu var tale om. Derfor kunne det være lidt svært altid at holde styr på hvornår folk havde fødselsdag. En anden grund til, at det af og til kunne være lidt svært var, at folk fik rigtig mange børn. Det faktum, at de fik mange børn gjorde, at man hurtigt kom til at bytte om på dagene. Mange kunne hverken skrive eller læse dengang. Derfor skrev man det ikke ned og var helt og aldeles nødt til at huske alting. Det gjorde, at datoerne ofte var forkerte.

 

Det er meget anderledes end tilgangen til fødselsdage i dag. For i dag ved vi hvornår børn bliver født ned til mindste sekund. Det skrives ned og man tager billeder af det så det er information, som man altid vil have. Er du interesseret i at vide mere om hvorfor det egentlig er, at du og vi alle sammen fejrer fødselsdag så læs mere om det her, hvor der står en masse om emnet.

De runde fødselsdage er særlige

For de fleste mennesker gælder det, at en rund fødselsdag meget ofte er mere særlig end de helt almindelige fødselsdage. En rund fødselsdag er for eksempel når man fylder 40 eller 50. Her er det meget udbredt, at man holder en stor fest for hele familien og alle vennerne.

 

Mange mennesker starter med at holde den første runde fødselsdag når de fylder 25 år. Det er den første runde fødselsdag og så er man ligesom i gang. Den næste er når man fylder 30 og så bliver det ellers ved. Det er meget normalt, at man som 25 år får kastet kanel på sig hvis man ikke er gift. Som 30-årig får man peber kastet på sig hvis ikke man er gift. Så hvis man ikke ønsker, at folk hælder pulver på en når man har rund fødselsdag bør man blive gift. I dag er reglerne dog lidt anderledes for det gælder også selvom man blot er kærester og altså ikke gift.