Ordentlig rep og udskiftning af rude

Ordentlig rep og udskiftning af rude

Har du fået en skade på din bilrude? Så er det vigtigt, at du hurtigt får bilen forbi en mekaniker. Rep og udskiftning af rude er vigtigt, da skader på ruden kan forstyrre dit udsyn i trafikken, og det er farligt for både dig selv og andre. 

Skaderne kan opstå hurtigt, fx i forbindelse med stenslag, så det er vigtigt, at du altid har en lokal mekaniker, som du kan stole på, lige meget om du bor i Randers, på Djursland eller i resten af Østjylland, eller måske et helt andet sted i landet. 

En dygtig mekaniker er essentiel, hvis man ejer eller leaser en bil.

Skal du have rep eller udskiftning af rude?

Rep og udskiftning af rude er ikke det samme. Ved et mindre stenslag, så kan mekanikeren med sit specielle udstyr blot reparere din rude, så du hurtigt kan komme videre. Det er nemmere og billigere, men det er desværre ikke altid en mulighed.

Er der tale om et større stenslag, eller er ruden decideret smadret, så skal den udskiftes. Det er dyrere, men det er helt nødvendigt, for at du kan køre trygt, sikkert og lovligt i trafikken. 

Det kan også være andre ruder en forruden, som har en skade. Det samme gælder for dem. En mekaniker kan hurtigt vurdere, hvad der er brug for, når det kommer til rep og udskiftning af ruder.

Få tjekket resten

Når du nu er forbi din lokale mekaniker, men en skadet rude, så kan det være en god idé, at du lige får tjekket de andre småting, som du måske har gået og udsat. Det er nemmere og ofte billigere at få ordnet så meget som muligt på en gang, så det er bare med at skynde sig at nævnte, hvad der eller kan være galt.

Mekanikerne er alligevel i gang med din bil, og så er det nemt for dem at tjekke olie, bremser, mm. Du kan altid bede dem om at ringe dig op, når de finder noget, så I sammen kan aftale, om det skal reparares eller skiftes, eller om det fx blot er kosmetisk eller kan vente til næste større serviceeftersyn.

Mekanikeren skal nok fortælle dig, når noget i hvert fald ikke kan eller skal vente, så lyt til de professionelle og deres gåde råd, som er bygget på erfaring.