Guide: Sådan vælger du den bedste vaskemaskine

Guide: Sådan vælger du den bedste vaskemaskine

Mangler du en ny vaskemaskine? Så er der hjælp at hente her. Det kan nemlig være en utrolig svær og tidskrævende beslutning at tage, når man skal finde sig en ny vaskemaskine. For hvad er det lige, man skal kigge efter, når man skal have en ny vaskemaskine? Her kan det være en god ide at læse nogle vaskemaskine test. På linket kan du finde en komplet vaskemaskine test, hvor du her i artiklen får et godt overblik.

Hvad skal man vælge efter?

Men hvad er det lige, man skal vælge efter, når man skal have en ny vaskemaskine? I vaskemaskine test er der et godt overblik over nogle af de vigtigste punkter. Det er for eksempel punkterne: de bedste vaskemaskiner på markedet i maj 2021, alle funktionerne i en vaskemaskine, hvor du kan få et godt overblik over de forskellige maskiner. Du får en guide til hvad du egentlig skal overveje inden køb af vaskemaskine, informationer omkring sikkerheden og reklamation, samt nogle tips til vedligeholdelse af din vaskemaskine. Det er altså nogle rigtig gode punkter, du kan få i denne vaskemaskine test.

Energiklasse og energimærke

Når du skal ud at vælge en ny vaskemaskine, kan det være en god ide at kigge efter de forskellige maskiners energiklasse og energimærke i en vaskemaskine test. Når du vælger at kigge på en maskines energimærke, er det både for at skåne miljøet og din pengepung, da jo bedre energimærke, jo billigere er den på længere sigt at benytte. Og det kan bestemt betale sig efter et par års brug af din kommende vaskemaskine. Når du skal vurdere en vaskemaskines energiklasse, skal du kigge efter dens skala. Vaskemaskiner er opdelt på en skala fra A+++ til D, og denne energiklasse fortæller dig, hvor højt produktets energiforbrug er. På den måde kan du hurtigt vurdere, hvor meget maskinens årlige energiforbrug vil være, og på den måde kan du vurdere, om du på det lange løb vil spare penge på maskinen eller ej.

Lydniveau

Det kan også være en god ide at vurdere din kommende vaskemaskine på dens lydniveau i en vaskemaskine test. Det er især vigtigt, hvis din maskine skal stå ude i et rum, som ikke kan lukkes af – for eksempel i dit køkken eller i en åben entre. Så er det bare super træls, hvis din maskine larmer så meget, så du for eksempel ikke kan sætte en vask over om aftenen, fordi den så vil vække børnene.

Kapaciteten på vaskemaskinen

Er du en, som tager mange små vaske, eller vil du hellere tage en stor vask om ugen? Begge former har betydning for, hvad du skal kigge efter i en vaskemaskine test på din kommende maskines kapacitet. Måske er du mere til en vaskemaskine med stor kapacitet (som også fylder mere), eller måske skal du blot have en lille maskine, som ikke fylder så meget. Dette er især godt, hvis du bor alene i en lille lejlighed, og derfor ikke skal tage så store vaske ad gangen.