Gør dit landbrug mere effektivt med en marksprøjte

Gør dit landbrug mere effektivt med en marksprøjte

Hvis du arbejder indenfor landbrug, ved du, at det kan betale sig hele tiden at gå efter at blive mere effektiv. Der kommer hele tiden ny teknologi, som kan gøre det nemmere for dig at færdiggøre opgaver, som før krævede store mængder af tid og energi. Her kan du læse mere om marksprøjter, og hvorfor de kan være en god tilføjelse til dit landbrug.

Hvad er en marksprøjte?

En marksprøjte er et en tilføjelse, som du kan bruge på din traktor. Den fungerer ved at dække et stort areal, når du kører med din traktor, som du kan bruge til at sprøjte din mark. Til sprøjten skal du bruge en tank, hvor dit sprøjtemiddel kan opbevares, når du bruger marksprøjten. Den største fordel ved marksprøjten er det store areal, som den dækker. Det betyder, at det kun er en minimal andel af dine afgrøder, som bliver beskadiget af traktoren, når du sprøjter din mark.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge en marksprøjte?

Der findes mange forskellige modeller af marksprøjter på markedet. Det kan gøre det uoverskueligt at finde den rette til dine behov. Hvis du har en større mark, kan det være en kæmpe fordel at gå efter en model med høj kapacitet. Det betyder, at den kan opbevare mere sprøjtemiddel i tanken, så du ikke skal have genopfyldninger undervejs.

At kunne styre dråbestørrelsen på sprøjten kan være nødvendigt, hvis du har flere forskellige afgrøder. Nogle afgrøder kan blive beskadiget af for voldsomme dråber, hvilket du gerne vil undgå.

Det sidste, som er værd at have med i overvejelserne, er væskeforbruget. Nogle sprøjter bruger betydeligt mere sprøjtemiddel til samme areal, som andre marksprøjter. Det kan betyde, at du kan spare betydelige mængder af sprøjtemiddel ved at finde den rette marksprøjte.

Hold overblik over krav til syn af marksprøjter

Der er en masse krav til det udstyr, som bliver brugt i landbrug, og det samme gælder marksprøjter. Du kan finde hjælp til, hvornår din marksprøjte skal synes på https://www.sandbysmeden.dk/syn-af-sproejter/. Her kan du også læse mere om, hvordan synet foregår, og hvad du selv kan gøre inden. Nogle af det, som skal synes ved marksprøjter, er pumpen, tanken til sprøjtemiddel, måleapparater, slanger, dyser, væskefordelingen og så videre. Noget af det, som du selv kan gøre for at holde din marksprøjte ved lige er at sørge for at rengøre den udvendig og indvendig regelmæssigt.